Bondsparket eist één speeldag tegen Proto

DINSDAG, 5 MEI 2015, 13:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het bondsparket heeft een schorsing van één speeldag effectief geëist tegen Silvio Proto. Daarnaast vraagt het ook één speeldag met uitstel en een boete van 800 euro. De Geschillencommissie moet nu oordelen of het deze eis volgt.


In zijn betoog probeerde Anderlecht-advocaat Daniël Spreutels de 'willekeur' van de Reviewcommissie aan te tonen. Hij toonde een dvd met tal van zware tackles die door de Reviewcommissie niét werden opgeroepen op basis van televisiebeelden. Spreutels vroeg dan ook vrijspraak voor Proto.

Tijdens de zitting werd ook het rapport van de Reviewcommissie voorgelezen. "Proto sprint in de richting van Chevalier en tackelt op volle snelheid met gestrekt been op de KVK-spits. Proto raakt de bal ook niet", klonk het.

Als de Geschillencommissie Proto schorst, dan mist hij de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Een uitspraak volgt later vandaag.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.