Ook Van Holsbeeck laakt Reviewcommissie

DONDERDAG, 7 MEI 2015, 20:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In navolging van AA Gent heeft nu ook Anderlecht kritiek op de werking van de Reviewcommissie. "Wat gebeurt is eigenaardig", zegt Herman Van Holsbeeck. "De Reviewcommissie heeft haar belang, maar moet heruitgevonden worden."


De vrijspraak van Silvio Proto dinsdag leidde tot heel wat kritiek. Vandaag raakte bekend dat het Bondsparket in beroep gaat. Mogelijk wordt Proto morgen alsnog geschorst voor het duel van zondag. "Wat kunnen we doen", klinkt het retorisch. "We moeten nu vooral zwijgen en antwoorden op het veld."

"Hierdoor staan we wel extra scherp, maar het is verre van ideaal dat Silvio twee dagen voor een cruciale wedstrijd voor de Geschilencommissie Hoger Beroep moet verschijnen."

"Volgend seizoen heruitvinden"

Voor alle duidelijkheid: Van Holsbeeck is een voorstander van de Reviewcommissie. "Ze heeft haar belang, maar de manier waarop zij nu vervolgt is slecht voor iedereen. De Reviewcommissie moet naar volgend seizoen toe heruitgevonden worden, want zoals ze nu werkt is het niet correct."

"We hadden geaccepteerd dat Anthony Vanden Borre zou opgeroepen zijn voor zijn fout op Simon. Maar dat gebeurde niet. Dat hebben we zelfs in ons betoog gezegd. Maar de ene fase wel en de andere niet. Dat is niet correct."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.