Tielemans: "Meteen rijbewijs gaan afhalen"

VRIJDAG, 8 MEI 2015, 07:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

De jongen is een man geworden, Youri Tielemans werd gisteren 18 jaar en tekende meteen bij voor vijf jaar. Maar zijn eerste taak als 18-jarige was zijn rijbewijs ophalen. Tielemans is blij met de contractverlening.


"Ik ben een man van mijn word", begint Tielemans, "Bijna een jaar geleden had ik al beloofd aan meneer Van Holsbeeck dat ik zou verlengen. Dit leek me de perfecte dag. Om als man mijn verlening te tekenen."

Altijd naar ouders geluisterd

Het was voor Tielemans zelf belangrijk dat hij zijn verlening kon tekenen zonder tweede handtekening van zijn voogd: "Ik heb wel geluisterd naar mijn ouders. Zij hebben mij gezegd dat ik voor mijn ontwikkeling best bij Anderlecht zou blijven. Maar dat wist ik van mezelf ook, hoor. Dus neen, dit was geen moeilijke keuze. Het was wel een belangrijke dag. Niet dat ik opgelucht ben want ik wist dat het zou gebeuren. Ik ben gewoon blij dat er nu een einde gaat komen aan de geruchtenmolen. Dat werd de laatste maanden soms toch wat te veel."

Diploma

Tielemans heeft eind dit schooljaar zijn diploma handel beet. En daar is hij ontzettend blij mee: "Ik heb het gevoel dat dat me weleens zou kunnen bevrijden. Mijn schoolwerk neemt op dit moment veel tijd in. Ik mag dat niet inroepen als excuus als het minder draait. Maar ik hoop dat ik volgend jaar toch meer kan groeien als voetballer omdat die school wegvalt. Of ik toch geen verdere studies overweeg? Goh, eerlijk gezegd heb ik daar nog niet over nagedacht. Misschien ga ik wat talen studeren. Dat kan ik later toch nog gebruiken. Toch?", voegt hij er met een knipoog aan toe.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.