Spreutels woedend na schorsing Proto

ZATERDAG, 9 MEI 2015, 09:09 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht wenste niet te reageren op de schorsing van Silvio Proto en stuurde enkel een perscommuniqué de wereld in. Raadsman Daniel Spreutels reageerde wel woedend. Ook Besnik Hasi was allerminst gelukkig met de uitspraak.


"De club wenst niet te reageren en zich volledig op de wedstrijd te concentreren", liet Anderlecht weten in een perscomminiqué.

Zéér eigenaardig

Bestuurder en raadsman Spreutels was niet te spreken over de beslissing: "Onbegrijpelijk. Een schande dat spelers die zware fouten begingen niet vervolgd worden, terwijl Silvio Proto voor zo een fase twee speeldagen krijgt, waarvan één met uitstel. Met Club-spelers Gedoz, Mechele en De Sutter heeft de Reviewcommissie niets gedaan, het is dankzij hen dat zij zondag op het veld staan. Zéér eigenaardig."

Iedereen gelijk

Ook Besnik Hasi kon moeilijk om met de uitspraak : "De wet is de wet maar dan moet die voor iedereen hetzelfde zijn. Of ze moeten de Reviewcommissie afschaffen en het doen zoals vroeger: als de arbiter het niet ziet, is het oké. Het is niet correct dat ze Proto twee dagen voor zo een match oproepen en schorsen. Het is moeilijk voor Silvio, maar hij is prof en moet hiermee kunnen omgaan. Net als wij."

Roef amper fit

Davy Roef komt pas terug uit blessure en staat dus morgen in doel tijdens de topper. Besnik Hasi beseft dat de omstandigheden niet ideaal zijn maar heeft vertrouwen in de jonge goalie: "Vergeet niet dat Davy zes weken out was met een spierscheuring. Hij is pas een week met de groep aan het trainen. Gelukkig kon hij al 90 minuten met de beloften spelen. Ik zou hem liever topfit zien, maar ik twijfel niet aan Davy. Als het moet, staat hij er."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.