Vanden Stock: "Ik heb de beste ploeg"

ZONDAG, 10 MEI 2015, 08:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws had een interview met voorzitter Roger Vanden Stock naar aanleiding van de topper vandaag. De voorzitter heeft er vertrouwen in: "Ik ben zeker: ik heb de beste ploeg", aldus Vanden Stock.


Met welk gevoel leeft u naaar de topper toe?

"Met het gevoel dat we moeten en kunnen winnen. We weten op voorhand: als we onze laatste vier matchen niet winnen, wordt het onmogelijk om kampioen te zijn. Ons eerste doel is om zondag tegen Brugge te winnen. Als dat niet lukt, is het voor ons gedaan."

Hebt u er vertrouwen in in winst zondag?

"Natuurlijk. De laatste wedstrijden zijn we toch gegroeid. Dat hebben we gezien op Brugge en in Gent, waar we nederlagen leden die er niet moesten zijn. Ik heb er ook vertrouwen in omdat we nog drie matchen thuis spelen, waarvan twee tegen onze rechtstreekse concurrenten, Club Brugge en AA Gent. Maar ik moet er ook bij zeggen dat ik mij niet zo zwaar onder druk voel staan, omdat we al drie keer na mekaar kampioen geworden zijn."

Een keer tweede worden zou u dus niet erg vinden

"Dat ga ik niet zeggen. Uit de mond van de voorzitter is dat teveel gevraagd. Ik wil kampioen spelen, laat dat duidelijk zijn. Ik besef alleen dat we niet ieder jaar zullen kampioen worden. Maar vier keer na mekaar kampioen worden, zou een unicum zijn. In de jaren zestig is het Anderlecht eens vijf keer na mekaar kampioen geworden, daarna is dat nooit meer gebeurd."

Defour, Mbema en Praet

"Iedereen ziet nu wat de terugkeer van Mbemba in de ploeg betekent. Die hebben we heel erg gemist; Dennis Praet is ook meer dan twee maand geblesseerd geweest. En Defour heeft met blessures gesukkeld. Het is met de terugkeer van deze spelers dat we het spel kunnen spelen dat we nu spelen."

Zullen Defour en Praet zondag beslissend zijn?

"Ah ja, want het is de moment om iets te brengen. Grote vedetten moeten iets extra brengen wanneer dat nodig is. En het is nu nodig. Mitrovic is ook zo iemand van wie ik veel verwacht."

Wil u revanche na de vier vorige wedstrijden

"Nee, omdat ik kijk naar wat er die wedstrijden gebeurde. In onze eerste competiematch hebben we Brugge op eigen veld overspeeld en zij zijn met geluk teruggekomen. In de wedstrijd bij ons was het hetzelfde met een wereldgoal van Vasquez. De Beker van België: hetzelfde, met een wereldgoal van Refaelov. Voetbal blijft voetbal, zelfs de beste ploeg wint niet altijd. Én ik heb de beste ploeg. Daar ben ik zelfs zeker van."

Wordt er voor en na de match gespeeld tussen u en Bart Verhaeghe?

"Neen, naar aanleiding van de heenwedstrijd hebben we goed met mekaar gesproken en afspraken gemaakt. Bart Verhaeghe heeft mij trouwens gesteund om voorzitter te worden van de Profliga. En ik spreek niet meer van het nationaal stadion, maar van het Eurostadion. Maar ik weet wel dat Bart er alert zal blijven op toekijken dat er van de kant van de bond niet teveel gebeurt in verband met dat stadion."






anderlecht-online forum