Luc Roef: "Van den Brom wilde Davy bij AZ"

DINSDAG, 12 MEI 2015, 07:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wat een namiddag beleefde Davy Roef zondag. In de commentaren één constante: wat een cool heeft die Roef toch. Een eigenschap die hij allicht niet van zijn ouders heeft. "We waren hypernerveus", geven ze toe in Het Nieuwsblad.


"Ik ben niet in het stadion gaan kijken. Daar zou ik hartkloppingen krijgen", vertelt mama Brenda. Vader Luc was wel in het Constant Vanden Stockstadion. "Maar ik was hypernerveus. Eén foutje zou Davy's carrière in gevaar kunnen brengen. Ik sms'te Davy dat hij rustig moest blijven, maar hij antwoordde 'blijven jullie maar rustig'."

"Tijdens de wedstrijd zag ik Davy groeien", gaat vader Luc verder. "De steun van de fans was geweldig. Dat liedje, 'The Roof is on Fire': geweldig dat ze dat zongen. Toch was ik na afloop streng voor hem. Op hoge ballen moet hij doortastender zijn. Die moet hij wegboksen, anders wordt dit hem nog eens fataal."

"Logisch dat Proto volgende week weer speelt"

Intussen is de discussie losgebarsten of Roef ook de resterende wedstrijden niet moet spelen in plaats van Proto. Vader Luc vindt alvast van niet. "Het is normaal dat Silvio zondag weer in doel staat. Hij is een correct persoon en Davy is nog jong. Voor volgend seizoen bekijken we de opties samen met Anderlecht."

"De kans bestaat dat Davy nog een jaar tweede doelman blijft, maar tegen een uitleenbeurt zeggen we niet op voorhand neen (Anderlecht wil dit momenteel wel niet, red.). In januari informeerde John van den brom nog om hem naar AZ te halen en ook het Duitse Red Bull Leipzig kwam al kijken."

"Foto van Malanda als waarschuwing"

In tegenstelling tot sommige andere jonge voetballers is Roef een erg rustige jongen. "Soms zeg ik Davy dat er nog een leven is naast het voetbal", vertelt zijn vader. "En dan kijkt hij wielrennen."

"Als Anderlecht de titel pakt, zullen we hem naar de Carré moeten jagen", gaat Luc lachend verder. "Uitgaan iets niet voor hem. Gelukkig gaat hij komende zomer samen op vakantie met Leander Dendoncker en Michaël Heylen."

De ouders van Roef hebben dus niet te klagen over hun zoon. "Davy speelde bij Anderlecht nog samen met Junior Malanda. Toen die overleed, stond er lang een foto van hem als aandenken. Maar ook om Davy eraan te herinneren dat hij altijd voorzichtig moet rijden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.