Najar: "Ezekiel was mijn man"

MAANDAG, 18 MEI 2015, 06:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Andy Najar scoorde zijn vierde goal in vijf matchen en was de held van Anderlecht. Tot de 23ste minuut Anderlecht weer gepakt werd op een stilstaande fase. En Najar geeft toe dat hij daar in de fout ging: "Ezekiel was mijn man".


"Die goal deed me op dat moment veel plezier", begint Najar, "We wisten dat we tegen Standard voor een moeilijke wedstrijd stonden. Omdat Gent gewonnen had in Brugge, wisten we dat wij ook moesten winnen om ons lot in eigen handen te houden. Maar als je vertrouwen hebt, kan je veel. En ik begon met veel vertrouwen aan deze match. Ik was blij met mijn vierde goal in de play-offs. Maar helaas was dat niet genoeg."

Tegengoal

"Ezekiel was mijn man bij de tegengoal. Ik moest hem houden op stilstaande fasen, maar op het moment dat ik met hem wil vertrekken, word ik afgeblokt door Igor De Camargo. Dat gebeurt wel vaker: omdat ik één van de kleinsten ben, proberen ze mij altijd te blokken. Ik zag Mbemba nog meegaan, maar het was al te laat", aldus een eerlijke Najar.

Stilstaande fase

"Sinds het begin van het seizoen verloren we zeker 10 punten na tegengoals uit corners en vrije trappen. In deze play-offs alleen al verloren we zowel in Brugge als in Gent op het einde punten uit stilstaande fasen. We moeten daar aan blijven werken, want er blijven nog twee belangrijke duels over", gaat Najar verder.

Winnen in Kortrijk

"Na de match zat iedereen in de kleedkamer bij alsof we verloren hadden. Het wordt nu heel moeilijk om kampioen te worden. We zijn afhankelijk van wat Standard donderdag gaat doen in Gent. Ik hoop dat ze daar zullen spelen zoals ze dat altijd tegen ons doen. We moeten vooral zorgen dat we winnen in Kortrijk. Ook als Gent kampioen wordt, is er nog altijd de tweede plaats."

Blijven in geloven

"We moeten er trouwens blijven in geloven zolang het theoretisch nog kan. Ik voetbal kan het snel keren. Wie had na de reguliere competitie gedacht dat Club Brugge na 8 speeldagen in de play-offs derde zouden staan. Maar als Gent toch kampioen wordt, zal het de titel verdiend hebben. Het is een ploeg met veel kwaliteiten, die een heel seizoen goed speelt. Hun overwinning in Brugge geeft ook aan dat ze absoluut kampioen willen worden", besluit Najar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.