Faes droom van A-kern

MAANDAG, 18 MEI 2015, 18:30 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Nu dinsdag om 15 uur treedt de Belgische U17 in de halve finale van de Euro U17 aan tegen Frankrijk. De kapitein van de Belgische ploeg is niemand minder dan Wout Faes, centrale verdediger bij paars-wit.


"Het was een geweldige ervaring om in de Youth League te kunnen aantreden. Het is echt jammer dat we verloren hebben van Shakhtar. Maar algemeen beschouwd was het een prachtige ervaring voor iemand als mij", aldus Faes.

"De opleiding bij Anderlecht is van hoge kwaliteit, zeker dankzij het Purple Talents project dat ons toelaat studies en voetbal te combineren. Op die manier hebben we later toch een diploma maar kunnen we ook op sportief vlak evolueren."

"Mijn droom is om te kunnen spelen in het eerste elftal van Anderlecht. Daarna kan ik misschien de overstap maken naar de Duitse of Franse competitie. Stap voor stap zal ik mijn carrière verder uitbouwen, maar eerst die plek veroveren in het eerste team van Anderlecht. Maar ik hou vooral van de Franse en Duitse kampioenschappen. Misschien dat een titel bij de Euro U17 wel deuren opent", besluit Faes.



anderlecht-online forum