Hommeles in de kleedkamer

VRIJDAG, 22 MEI 2015, 08:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Het moet serieus gestoven hebben in de kleedkamer van Anderlecht gisterenavond. Zelfs Herman Van Holsbeeck verliet woedend de vestiares. En hij was niet alleen.


Olivier Deschacht was kort: "Neen, ik geef geen interview, ik wil mezelf beschermen."
De enige die wél iets wilden/mogen zeggen waren Silvio Proto en Anthony Vanden Borre.

Enkel aan onszelf te danken

"Dit kunnen we enkel onszelf kwalijk nemen. In vier dagen tijd geven we alles weg", was Vanden Borre duidelijk, "Tot voor de wedstrijd tegen Standard hadden we alles in handen, nu moeten we hopen op een misstap van Club Brugge om alsnog tweede te eindigen. Dit is onaanvaardbaar."
"Wanneer je een grote mond opzet in de kleedkamer, dan moet je dat ook op het veld tonen. Ik heb mijn verantwoordelijkheid nooit ontvlucht. Wanneer ik slecht was, zei ik dat ook. Maar dat kan niet van iedereen gezegd worden. Dat zij die doorgaans het hoge woord voeren nu maar eens opstaan en hun verantwoordelijkheid opnemen", sneerde Vanden Borre.

Blijven geloven

"Natuurlijk moeten we blijven geloven in die tweede plaats. Het zou maar erg zijn mocht niet iedereen dat doen", aldus Vanden Borre.

Collectief en individueel gefaald

Silvio Proto was ook niet te spreken na de wedstrijd: "Als je echt voor je club leeft, dan komt dit bijzonder hard aan. We hebben vandaag collectief en individueel gefaald. Neem die eerste goal van Kortrijk. Chevalier mag zomaar door onze defensie wandelen. Met een reflex red ik nog zijn schot, maar zoals vaker dit seizoen staan ze bij ons te slapen en pakt Capon de rebound. Ik heb hier geen woorden voor. We staan nu derde, we verdienen niet meer. Deze wedstrijd was naar het beeld van ons seizoen. We waren gewoon niet goed genoeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.