Hasi: "Wie wil spelers die zulke play-offs spelen?"

VRIJDAG, 22 MEI 2015, 08:17 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi was hard na de wedstrijd en je kan hem geen ongelijk geven. Voor de spelers die van een transfer dromen, had hij een niet mis te verstande boodschap:"Wie gaat spelers halen die zulke play-offs spelen?"


"Het leek in het begin wel of de spelers met hun hoofd bij een andere wedstrijd zaten", begint Hasi, "we maakten geen tempo. Dat gingen we pas doen nadat we 0-2 voor stonden, toen gingen we ook met veel mensen voor de bal lopen. Als je 0-2 voor staat heb je alles onder controle. Maar dan gaven we weer cadeautjes weg, zoals we dat eerder deze play-offs ook al deden in Brugge en in Gent. De eerste is weer een stilstaande fase, waar we niet in positie staan. De tweede krijgt Santini alle tijd."

Derde plaats onvoldoende

"We wisten dat Gent 2-0 voor stond. Maar dan nog heb je de tweede plaats, die recht geeft op de kwalificaties voor de Champions League. Nu geven we dat op, nu valt ook dat weg. Voor mij is die derde plaats onvoldoende, ook al hebben we drie keer de titel veroverd. Ik ben zeer teleurgesteld", aldus Hasi.

Proficiat Gent

"Ik wil Gent feleciteren, ze hebben het verdiend. Het enige wat ik nog kan hopen, is dat Gent heel zwaar gaat feesten en dat Kortrijk zondag iets kan doen in Brugge", zei de coach.

In zijn slotwoord was de coach kort en hard: "Dat er nu misschien spelers gaan willen vertrekken? Wie gaat spelers komen halen die derde worden en die zulke play-offs spelen? Kouyaté heeft vorige zomer een grote transfer kunnen doen omdat hij zo een sterkt play-offs speelde. Ik denk dat de spelers die er nu zijn, veel beter nog een jaar bij ons kunnen blijven. In een grote competitie moet je alitjd goed spelen en dat hebben ze in die play-offs niet gedaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.