Hasi: "De mentale weerbaarheid was er niet"

ZATERDAG, 23 MEI 2015, 07:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Coach Besnik Hasi blikte gisteren op de persconferentie vooruit naar de wedstrijd tegen Gent. De teleurstelling bij de coach is nog altijd groot en hij verwacht een antwoord van zijn spelers tegen Gent.


"Ik voel mij nog altijd hetzelfde", begon Hasi de persconferentie, "Iedereen zag ons vroeg in deze play-offs al in een verloren positie, maar we hebben zo teruggeknokt dat we drie speeldagen voor het einde alles in eigen handen hadden. Maar we hebben het wéér weggegeven, zoals dat dit seizoen al vaak gebeurd is. Dat kan ik niet aan mezelf verkopen."

Mentale weerbaarheid

"We hebben in onze groep veel talent, maar op dit niveau moeten ook de concentratie en mentale weerbaarheid groot zijn om succes te hebben. En die twee dingen hebben we niet altijd gehad", is Hasi eerlijk, "Dat is in Kortrijk nog eens bewezen. Zelfs als je drie keer kampioen bent geweest, wil je, als Anderlecht zijnde, ook die vierde titel pakken, zeker als je het drie matchen voor het einde zelf in handen hebt."

Gedonder in de kleedkamer

Het bleek al na de wedstrijd op Kortrijk, het moet gestoven hebben in de kleedkamer. Olivier Deschacht hield wijselijk zijn mond, maar Vanden Borre spuwde wel met vuur: "Dat zijn uitlatingen in het heetst van de strijd die ingegeven zijn door ontgoocheling", vergoeilijkt Hasi, "We gaan net als altijd onze analyse maken, samen met de hele groep. Maar er zijn geen problemen tussen de spelers hoor. Als je niet alleen de titel, maar ook de tweede plaats verliest, kan ik me wel indenken hoe Deschacht - die een fantastisch seizoen speelt - zich voelt. Wat mij betreft mag hij iets zeggen op zo een moment."

Geloof was weg

"Toen mijn spelers vorige week in de bus naar het stadion, op weg naar Anderlecht-Standard, hoorden dat het in Brugge- Gent in de 87ste minuut 2-3 werd, is er iets gebeurd. Mentaal hebben ze toen een 'doef' gekregen. In Kortrijk was het ook alsof ze er van in het begin niet meer in geloofden", is Hasi eerlijk.
"Als je kans maakt op de tweede plaats en de voorrondes voor de Champions League, dan moet je daar vol voor gaan. Dat heb ik niet gezien in Kortrijk. Maar ik voelde al op training dat die scherpte er niet was. Dan kom je weer bij die mentale weerbaarheid en die concentratie. Die heb ik dit seizoen wel vaker gemist."

Europa League

Het ziet er dus naar uit dat paars-wit naar de groepfases van de Europa League gaat in september: "Dat is het enige positieve aan deze situatie. We hebben internationals die tot 30 juni en zelfs later actief zijn, het kampionschap begint al op 24 of 25 juli. Met het oog op de Europa League hebben nieuwe spelers dan de tijd om zich aan te passen."

"We hebben ook conclusies getrokken uit vorige zomer. Ik hoop dan ook dat onze transfers vlugger afgerond zullen zijn, zodat de nieuwe spelers de voorbereiding kunnen meemaken. We hebben vorige zomer ook lang gewacht op Van Buyten. Als die gekomen was, hadden we perfect gestaan qua ervaring en talent. Maar als die speler dan uiteindelijk toch niet komt, mis je dat evenwicht het hele seizoen", aldus Hasi.

Afsluiten wil Hasi met een boodschap naar zondag toe: "Zondag moeten we nog een laatste keer alles geven, dat zijn we onze supporters verschuldigd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.