Anderlecht wint en mag Europa League in

ZONDAG, 24 MEI 2015, 16:25 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht moest hopen op een misstap van Club thuis tegen Kortrijk. Paars-wit won met 2-1 van Kampioen Gent, maar Club Brugge won ook. Volgens seizoen dus geen Champions League in het Astridpark maar wel Europa League.


De spelers van landskampioen Gent kregen zoals beloofd hun erehaag en een staande ovatie van het publiek. Al was duidelijk op de gezichten van verschillende spelers af te lezen dat het niet met volle goesting was dat ze dit verplicht nummertje moesten opvoeren.

Al na twee minuten was het een koude douche voor Anderlecht, Pedersen mocht alleen op Silvio Proto afgaan en legde de bal mooi binnen: 0-1.

Je kon haast zeggen dat het een oefenwedstrijd was, beide ploegen gingen er wel voor maar forceerden zich niet. Toch wist Olivier Deschacht de 1-1 op het scorebord te plaatsen. Puljic kopte de bal op Deschacht en die had het leer maar in de netten te werken: 1-1. Niet het fraaiste doelpunt, maar het telt.

Wat later liet Leya Iseka de kans op de 2-1 liggen. Die 2-1 kwam er wel in de tweede helft via Alaxandar Mitovic. Hij kopte zijn 20e doelpunt van het seizoen binnen. Tien minuten voor tijd werd hij gewisseld voor Gohi Bi Zoro Cyriac. De Serviër kreeg na afloop ook nog een trofee voor topschutter overhandigd.

Doelpunten vielen er niet meer al had Leya Iseka er zeker eentje verdiend. De jonge spits bleef erg bedrijvig en creëerde heel wat kansen. Door de overwinning van Club Brugge tegen Kortrijk wordt Anderlecht naar de Europa League verwezen.

Score: 2-1
Goal(s): 2' Pedersen 0-1, 21' Deschacht 1-1, 50' Mitrovic 2-1

RSC Anderlecht:Proto, Najar, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Dendoncker, Defour, Tielemans (70' Kawaya), Praet, Leya Iseka, Mitrovic (79' Cyriac)
AA Gent:Vandenbussche, Vitas, Zolotic, Puljic, Foket, Poletanovic, Van der Bruggen (72' Dejaegere), Saief, Hajradinovic, Soumahoro (74' Raman), Pedersen (59' Pollet)

Geel: 40' Deschacht, 44' Hajradinovic
Rood: -

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Constant Vanden Stockanderlecht-online forum