"Nood aan verdediger met leiderscapaciteiten"

MAANDAG, 25 MEI 2015, 10:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck wachten nu drukke maanden. Verschillende spelers azen op een transfer en Anderlecht moet zich ook zelf versterken. Over één ding is hij alvast duidelijk: "We zijn zeer tevreden over het werk van Besnik Hasi."


Mbemba, Praet, Mitrovic: alle drie azen ze (of hun vader) op een transfer. "Chancel is klaar voor een nieuwe uitdaging. Dat bespraken we vorig jaar al met hem", aldus Van Holsbeeck. "Er is ook interesse. Vroeg of laat gaat hij naar een betere competitie en een topclub."

Voor Praet en Mitrovic ligt het anders. "Hen laten we enkel gaan als er een club komt die de prijs betaalt die wij vragen. Bij een transfer moeten drie partijen akkoord gaan en een goeie zaak doen. Bij de cijfers die ik nu ken, doet Anderlecht bij Praet geen goeie zaak."

Inkomend: verdediger en aanvaller

Aan de kant van de inkomende transfers is een centrale verdediger prioriteit. "We slikten dit seizoen bijna twintig goals op stilstaande fase. Er is dus een lacune achteraan", beseft Van Holsbeeck. "We hebben een verdediger met een goed kopspel en leiderscapaciteiten nodig. We weten wie we willen."

"In aanvallend opzicht hebben we nood aan een speler met een actie en die het verschil kan maken. Het is ook afwachten of Matias Suarez terugkeert."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.