"Volgend jaar gaan we de echte Defour zien"

DONDERDAG, 28 MEI 2015, 10:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Steven Defour realiseerde Anderlecht vorige zomer zijn duurste transfer ooit. De middenvelder toonde zich een meerwaarde, maar blessures gooiden te vaak roet in het eten. Dat beseft ook Herman Van Holsbeeck.


"Ik denk dat Defour dit seizoen de gevolgen droeg van het feit dat hij de voorbije twee jaar weinig gespeeld heeft bij Porto", zegt Van Holsbeeck. "Vaak speelde hij op één been. Omdat hij moest spelen en belangrijk was."

"Steven heeft ons veel bijgebracht. Natuurlijk kan het nog beter. Daarvoor heeft hij de status en de persoonlijkheid. Hij moet nog belangrijke worden op en naast het veld. Als hij nu een normale voorbereiding heeft, zullen we volgend jaar de echte Defour zien."

Hier en daar werden er vragen gesteld bij de levenswandel van Defour. Leeft hij naast het veld wel zoals het een topsporter betaamt? "We verwachten dat een speler alles doet om top te zijn en ik denk dat Steven wel weet hoe dat moet", aldus Van Holsbeeck. "Dat hij na een stukgelopen relatie graag eens een stapje in de wereld zet, is normaal."

Door zijn kleine blessures is Defour er niet bij wanneer de Rode Duivels begin juni tegen Frankrijk en Wales spelen. "Steven is een fiere kerel. Dat Marc Wilmots hem niet heeft opgeroepen, zal wel aangekomen zijn."



anderlecht-online forum