Van Duivel naar examens

VRIJDAG, 29 MEI 2015, 06:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Youri Tielemans werkt momenteel een mini stage af met de Rode Duivels. Daarnaast neemt hij ook zijn schoolboeken mee naar Knokke. Op 13 juni heeft Tielemans zijn eerste examens voor zijn laatste jaar Handel.


Op 13 juni moet ik examens afleggen. Met welk vak ik moet beginnen? Euhm....Nederlands denk ik. Studeren: het hoort erbij", is Tielemans nuchter, "Dat moet ik dus hier ook doen. Het is een beetje lastig, maar ik wil absoluut slagen voor mijn laatste jaar Handel. En nadien heb ik nog twee weken vakantie."

Selectie was een verrassing

Maar nu dus eerst de Rode Duivels. Voor Tielemans kwam zijn selectie als een absolue verrassing: "Ik wist zelfs niet wanneer de namen bekend gemaakt werden. Pas toen iemand mij vertelde dat ik erbij zat, wat ik op de hoogte. Dit is veel sneller dan verwacht. Ik ben trots, deze periode bij de Duivels is sowieso goed voor mijn ontwikkeling. We hebben een sterke kern, maar als ik volgend seizoen goed blijf spelen bij Anderlecht, zal de rest wel volgen."

Speelkansen

Of Tielemans effectief speelkansen krijgt tegen Frankrijk of Wales, valt nog af te wachten: "Ik hoop wel minuten te maken. Als ik ook maar even zou kunnen spelen.... Het seizoen was lang, maar ik zit met mijn hoofd voor 200% hier. De benen zullen wel volgen zeker", aldus Tielemans.

Zingen voor de groep

Wie nieuw bij de Rode Duivels komt, kan er niet aan ontsnappen. Elke debutant moet een liedje zingen voor de groep: "En daar heb ik wél stress voor. Bij Anderlecht heb ik dat ook eens moeten doen. Op mijn eerste zomerstage heb ik toen voor een nummer van Stromae gekozen. En dat ging eigenlijk vrij goed", lacht Tielemans.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.