Dendoncker: "Mooi sluitstuk van mijn seizoen"

VRIJDAG, 29 MEI 2015, 15:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Leander Dendoncker heeft zijn eerste twee dagen bij de Rode Duivels erop zitten. De middenvelder van Anderlecht geniet met volle teugen. "Ik kan hier op training veel leren van die sterren", zo vertelt hij.


"Ik was verrast dat Marc Wilmots me opriep", zo steekt Dendoncker van wal. "Zeker omdat ik in de play-offs minder gespeeld heb. Maar ik vind niet dat deze selectie te vroeg komt. Het is een stimulans om nog meer mijn best te doen. Ik kan hier op training veel leren van die sterren, ik hou mijn ogen goed open."

De integratie verloopt vlot. "Ik werd door iedereen goed ontvangen. Het is een goede en open groep. Iedereen wil steeds bijleren. Deze selectie is een mooi sluitstuk van mijn seizoen. Ik had niet verwacht dat ik bij Anderlecht zo vaak zou spelen."

Dendoncker speelt het liefst centraal op het middenveld, maar ook achterin kan hij uit de voeten. Mede door die polyvalentie haalde Wilmots hem bij de selectie. "Tegen Arsenal, Gent en Kortrijk heb ik ook op de nummer vier gespeeld. Het is altijd een voordeel als je op meerdere posities kan spelen."

"Ik hoop dat ik tegen Frankrijk of Wales speelminuten kan verzamelen, maar het feit dat ik met deze groep mag meetrainen, is al een overwinning op zich."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.