Van Holsbeeck praat openlijk over transfers

ZONDAG, 31 MEI 2015, 12:08 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck is tevreden over zijn transfers van vorig seizoen. Al bij al is hij tevreden over zijn wintertransfers. Ook over de andere transfers is hij eerlijk.


Ibrahima Conté

"Ibrahima Conté begon heel sterk, maar heeft zich moeten aanpassen", zegt Van Holsbeeck, "Bij Zulte-Waregem was hij met Thorgan Hazard de enige vedette. Dat is hij bij Anderlecht niet, hier kan hij het zich niet permitteren om zo wisselvallig te zijn als hij dit seizoen was."

Maxime Colin

"Maxime Colin is vorige zomer gekomen voor 400.000 euro. Hij wist dat hij kwam als nummer twee of drie in de rij. Prijs/kwaliteit is dat een goeie speler. Hij kende zijn plaats in de hiërarchie en ik vind dat een goede transfer. Hji is er toch in geslaagd op bepaalde momenten nummer één te zijn. Dat is knap."

Idrissa Sylla

"Bij Idrissa Sylla wisten we van zijn blessure. We hebben hem ook gekocht met oog op volgend seizoen, maar hoopten stilletjes dat hij dit seizoen ook nog zo kunnen spelen. Dat is niet gebeurd. Spijtig, maar ook niet meer dan dat. Volgend seizoen zal hij er wel staan."

Marko Marin en Rolando

"Over de kwaliteiten van Marko Marin bestaat geen discussie, die heeft hij in de bekerfinale getoond. Spijtig genoeg is hij blessuregevoelig."

"In de winterstop haalden we iemand met het profiel van Van Buyten: Rolando. Ook hij bracht niet wat we van hem verwachten. Dat is een les. Hij wilde eigenlijk naar Inter, maar werd door Porto verplicht om naar ons te komen. Hij heeft zich als een echte prof gedragen, maar was hier niet met zijn volle goesting. Achteraf gezien hebben we te veel gepusht. Weet je wintertransfers zijn altijd vol risico."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.