Van Holsbeeck: "Enkel Mbemba wil vertrekken"

ZONDAG, 31 MEI 2015, 18:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck krijgt net als iedere transferperiode een envelop. Die zal nu wel wat lichter zijn door het missen van de Champions League vetpot. Maar de manager is er redelijk gerust in.


"Ik krijg een envelop van het bestuur die ik mag besteden aan transfers. Die zal door het gebrek aan CL-geld minder gevuld zijn", zegt Van Holsbeeck.

"Spelers die willen vertrekken, daar ben ik redelijk gerust op. Mitrovic wil graag blijven. Zijn familie is hier graag. De enige die echt wil vertrekken is Mbemba. Dat is ook zo afgesproken."

Mbark Boussoufa

"Wij hebben ervaring nodig. Dat kan ook een speler van 22 jaar zijn. Ook Mbark Boussoufa komt in aanmerking. Praet en Boussoufa kunnen samen spelen. Ze hebben allebei bewezen dat ze als spelverdeler en op de linkerflank kunnen spelen. Of het financieel haalbaar is, zal moeten blijken. Als Lokomotiv Moskou hem wil houden, kunnen we daar niet tegenop. Maar hij heeft nog maar één jaar contract en misschien wil hij wel terugkomen", is Van Holsbeeck eerlijk.

Spelers in België

"In België spelers halen wordt moeilijk", gaat Van Holsbeeck verder, "Club Brugge, Anderlecht en Standard moeten altijd heel veel betalen. Als ik hoor dat voor Scholz 3,5 miljoen euro is betaald, dan moet ik slikken. Genoeg interessante spelers in België: Kebano, Carcela, Vanaken, maar die zijn onbetaalbaar. AA Gent kan makkelijker zeggen dat het één of twee miljoen euro meer zal geven, bij ons blijft dat beperkt tot 2à 300.000 euro."



anderlecht-online forum