Einde verhaal N'Sakala en Colin

DONDERDAG, 4 JUNI 2015, 07:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Fabrice N'Sakala en Maxim Colin hebben geen toekomst meer bij Anderlecht. Paars-wit speurt nadrukkelijk naar nieuwe vleugelverdedigers. Vooral voor N'Sakala is dit opmerkelijk. De Fransman verlengde in augustus nog zijn contract.


N'Sakala kende een veelbelovend eerste seizoen bij Anderlecht. De Fransman zat wel geregeld op de bank ten voordele van Olivier Deschacht, maar wanneer hij speelde, liet hij vooral offensief mooie dingen zien. Aan het begin van dit seizoen werd hij hiervoor beloond met een nieuw contract tot 2018.

Dit seizoen kreeg N'Sakala vol zijn kans aangezien Deschacht centraal werd uitgespeeld. De Fransman worstelde echter met zichzelf en het systeem van Besnik Hasi. Positioneel liet hij geregeld steekjes vallen en ook zijn offensieve acties waren niet meer van het niveau van het jaar ervoor.

Colin

Colin werd gehaald als stand-in voor Anthony Vanden Borre en kende moeilijke eerste wedstrijden. Toen hij in december opnieuw enkele partijen zijn kans kreeg, groeide de Fransman. Op tweede kerstdag tegen Westerlo scoorde hij zelfs.

Na een misser in de bekerfinale deed Hasi in de play-offs maar twee keer een beroep op hem. Hoewel ook Vanden Borre geen al te best niveau haalde, kreeg die steevast de voorkeur.

Colin speelde dit seizoen achttien wedstrijden in de competitie (waarvan twaalf als basiskracht), zes in de beker en mocht één keer invallen in de Champions League. Zijn contract bij Anderlecht loopt nog tot 2017.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.