Toekomst onzeker voor Kudimbana

DINSDAG, 9 JUNI 2015, 07:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Nicaise Kudimbana zit momenteel in Bergen op stage met de nationale ploeg van Congo. Zijn contract bij Anderlecht loopt eind deze maand af. Alternatieven heeft de doelman nog niet, ook over een contractverlening is niets zeker.


"Ik tast voorlopig in het duister over wat Anderlecht met mij van plan is. Tijdens de play-offs werd mijn dossier aan de kant geschoven. Eerstdaags verwacht ik een signaal van het bestuur", zegt Kudimbana.

Bankzitter

De Congolese doelman speelde nog geen minuut voor Anderlecht, ziet hij een jaar als bankzitter dan opnieuw zitten: "Of Anderlecht mijn eerste keuze is? Een contract bij Anderlecht mag je niet weigeren, maar het sportieve plaatje moet ook kloppen. Ik weet hoe mensen denken: Nicaise zit met plezier op de bank omdat hij elke maand een smak geld op zijn rekening krijgt. Weten zij dan daadwerkelijk hoeveel ik verdien? Ik zal iedereen geruststellen: geen miljoenen."

Ambiancemaker

Kudimbana staat erom bekend dat hij altijd ambiance brengt in de kleedkamer: "Ik ben niet de nar van dienst. Van mijn ploegmaats krijg ik als derde doelman het nodige respect. Anderlecht zal mij niet louter een nieuw contract geven omdat ik de jongens aan het lachen bring."

Ambitie

De doelman heeft nog ambitie om onder de doellat te staan, al beseft hij dat de cijfers in zijn nadeel spelen als een andere ploeg komt aankloppen: "Als een tweedeklasser met ambitie komt aankloppen, waarom niet? Ik weet waartoe ik in staat ben en ik heb zeker nog mijn plaats in eerste klasse. Op mijn cv staat: Anderlecht. In de kolom met gespeelde minuten staat een nul. Geïnteresseerde clubs zullen op de rem gaan staan als ze dat zien."

Afrikaanse doelman

"Weet je wat ook in mijn nadeel speelt? Het etiket Afrikaanse doelman, terwijl ik mijn opleiding in België heb gehad. Dat vooroordeel zal clubs afschrikken", aldus nog Kudimbana.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.