Extra beloning voor leider na 30 speeldagen?

DINSDAG, 9 JUNI 2015, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Club Brugge stond in april voor de loodzware combinatie Play Off 1 - Europa League. Om clubs die ver doorstoten in Europa niet te benadelen in de competitie, pleit Club voor een aanpassing van de play-offs. Anderlecht steunt hen.


"Het is pervers dat clubs die het goed doen in Europa moeten kiezen tussen de titelstrijd en Europees voetbal", zegt algemeen directeur Vincent Mannaert van Club Brugge. "Haal je de kwartfinale van de Europa League, dan ben je benadeeld in Play-Off 1. De combinatie is slopend."

Daarom pleit Mannaert om de formule van Play-Off 1 aan te passen. "We voelen ons hierbij gesteund door Anderlecht en enkele andere clubs", zo zegt hij. De aanpassingen zijn mogelijk al voor komend seizoen. "De kalender ligt dan wel vast, de modaliteiten kunnen nog wijzigen."

Mannaert stelt voor om Play-Off 1 minder hard te laten doorwegen in de eindafrekening. Een afschaffing van de halvering zit er niet in, maar andere zaken kunnen wel. "Een bonus voor de winnaar van de reguliere competitie kan misschien wel", aldus Mannaert. Dan worden de eerste dertig wedstrijden belangrijker."

Wat ook kan is de leider na de reguliere competitie zekerheid te geven over Europees voetbal (tweede Champions League-ticket of eerste voor Europa League) of financieel te belonen. Op 26 juni komt de algemene vergadering van de Pro League samen. Daar kan beslist worden over deze aanpassing.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.