Mbemba: "Kameraadschap ver te zoeken"

DINSDAG, 9 JUNI 2015, 07:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht greep het voorbije seizoen naast de titel en dat zorgde binnen de club hier en daar voor wrevel. In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine maakt Chancel Mbemba een balans en daarbij klinken harde woorden.


Volgens manager Herman Van Holsbeeck verloor Anderlecht de titel door de Africa Cup. Hij verwees daarmee onder meer naar de blessure van Chancel Mbemba. "Dit is een goedkoop excuus", zo zegt de Congolees. "Toen ik terugkeerde, vroeg ik om de match tegen KV Mechelen te mogen overslaan. De coach weigerde en ik raakte geblesseerd. Had Anderlecht mij een week extra rust gegeven, dan was ik vroeger fit geweest."

Wat volgens Mbemba meer speelde, was de sfeer en mentaliteit. "Als de de spelers van Gent zag klaarstaan in de spelertunnel, dan wist je dat ze negentig minuten zouden knokken voor hun ploeg. Bij ons was dat minder het geval. Aan leiders geen gebrek, maar we misten spelers met en onvoorwaardelijke liefde voor de club."

"De kameraadschap was ook ver te zoeken en dat vertaalde zich op het veld", klinkt het hard. "De affiniteit die je hebt met een ploegmaat, bepaalt of je bereid bent om een meter extra te lopen voor hem."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.