Voorbeschouwing: Anderlecht - Moeskroen

ZATERDAG, 10 SEPTEMBER 2005, 13:35 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht krijgt voor het naar Chelsea trekt nog het bezoek van Moeskroen. De Henegouwers zijn nog niet op kruissnelheid, maar snoepten de Brusselaars vorig seizoen wel dure punten af tijdens de competitiestart.

Serhat Akin (bil) en Laurent Delorge (lies) bleven wegens overbelasting op de vrijdagtraining van Anderlecht aan de kant en vooral de Turkse spits baart Vercauteren zorgen. Een forfait vanavond tegen Moeskroen betekent immers dat Serhat het drie weken zonder matchritme dient te stellen en in dat geval brengt de Brusselse coach hem ook in Chelsea niet aan de aftrap.

Delorge kwam in aanmerking als vervanger voor de geschorste Vanden Borre, wiens plaats nu ingepikt wordt door Michal Zewlakow. Kompany trainde voluit, maar Vercauteren hoopt dat hij na zijn recente knie- en rugproblemen eindelijk een normaal trainingsritme kan blijven volgen. Tihinen keerde blessurevrij terug uit Finland, maar wel met een dag vertraging. De jongste aanwinsten Juhasz en Pujol werden opgenomen in de kern van 20 spelers, evenals Walter Baseggio die vrijgesteld werd van de match bij de invallers. Vercauteren verwacht tegen Moeskroen een moeilijke wedstrijd naar analogie met het duel tegen Germinal Beerschot, dat eveneens door een verstoorde voorbereiding werd voorafgegaan. "De naam Moeskroen viel pas een eerste keer tijdens de theoriebespreking en dat doet denken aan de vorige thuismatch tegen Beerschot", zegt Vercauteren.

Aftrap: 20u
Stadion: Constant Vanden Stock
Scheidsrechter: Paul Allaerts

: : : RSC ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Zitka, Zewlakow, Kompany, Tihinen, Deschacht, Wilhelmsson, Vanderhaeghe, Zetterberg, Goor, Jestrovic, Mpenza
Invallers: Proto, Juhasz, De Man, Hasi, Delorge, Baseggio, Lovré, Akin, Pujol

Geblesseerd: Iachtchouk, zane
Geschorst: Vanden Borre (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Niemand
Opmerkingen: De keepersknoop wordt pas vlak voor de match doorgehakt. Akin is onzeker.

: : : MOUSCRON : : :

Mogelijke opstelling: Luzi, Hatchi, Grimaldi, Toyes, Filekovic, Custovic, Noukeu, Dugardein, Oussalah, Fellahi, Tailson
Invallers: Van Gijseghem, Siljak, Grondin, Martin, Benajiba, Dorothée

Geblesseerd: Deschamps, Filekovic
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand
Opmerkingen: Broeckaert moet nog keuzes maken: Grimaldi of Van Gijseghem en Filekovic of Grondin. Debuut van Tailson.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.