Leegloop dreigt bij Anderlecht

VRIJDAG, 16 SEPTEMBER 2005, 09:52 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

De pers heeft een balans opgemaakt van de huidige spelerskern en heeft alleen maar kunnen vaststellen dat Anderlecht veel spelers dreigt te verliezen. In totaal 17 spelers moeten overtuigd worden om bij Anderlecht te blijven.


Vincent Kompany: Het staat praktisch vast dat de verdediger op het eind van dit seizoen naar het buitenland trekt. Sevilla bood al 17 miljoen euro, Chelsea 16 miljoen. Dat is niet meer ver verwijderd van de 20 miljoen waarvoor hij te koop is.

Hannu Tihinen: liet vorig seizoen al weten dat hij zijn contract na 2006 niet zou verlengen. Hij blijft bij zijn idee. De Fin is volgend seizoen dus zeker weg.

Pär Zetterberg: stopt na dit seizoen.

Christian Wilhelmsson: hij droomde al van een transfer naar Fiorentina en dat was te zien aan zijn (mindere) prestaties. De Zweed tekent niet bij want wil absoluut weg. Met een contract dat tot 2007 loopt, is het voor Anderlecht ook belangrijk dat hij op het einde van het seizoen verkocht wordt. Anders vangt het geen transfergeld meer.

Nenad Jestrovic: denkt aan een lucratieve transfer. Het niveau van de club is nog niet het belangrijkste. Hij wilde de voorbije zomer zelfs in de Emiraten gaan spelen maar voorzitter Roger Vanden Stock zei neen tegen een bod van drie miljoen euro. Ook zijn contract loopt tot 2007.

Serhat Akin: verklaarde van bij zijn komst dat Anderlecht niet meer dan een wipplank was. Anderlecht trok hem transfervrij aan en zou er niks tegen hebben om hem aan het einde van dit seizoen voor wat geld te verkopen. In 2007 moet het hem immers ook transfervrij laten gaan.

Anthony Vanden Borre: staat op het verlanglijstje van Hamburg en nog een boel andere clubs. Hij is geen Kompany die zijn toekomst nauwkeurig uitstippelt. Als hij denkt dat hij moet vertrekken omdat hij elders meer wil verdienen, is hij weg. Zeventien jaar of niet. Ook zijn contract loopt af in 2007.

Walter Baseggio: heeft hij nog een toekomst bij Anderlecht? Als hij er zelf al aan begint twijfelen, wil dat veel zeggen.

Besnik Hasi: zijn contract is na dit seizoen afgelopen. Hij is dan 34 jaar.

Goran Lovré: weigert zijn contract, dat tot het einde van dit seizoen loopt, te verlengen. Wil aan spelen toekomen en dat lukt niet bij Anderlecht.

Michal Zewlakow: weigert ook al zijn contract te verlengen. De Poolse international rekent erop om na het WK transfervrij elders een contract te versieren

Zes spelers - Tristan Peersman, Fabrice Ehret, Lamine Traoré, Oleg Iachtchouk, Anatoli Gerk en Clayton Zane - zijn in juni 2006 einde contract. Deze spelers zijn volledig uit beeld en hun contract zal wel niet verlengd worden.

Dit betekent dat van de huidige kern Franky Vercauteren voor volgend seizoen alleen zeker zal kunnen rekenen op Silvio Proto, Daniel Zitka, Roland Juhasz, Laurent Delorge, Mark De Man, Olivier Deschacht, Bart Goor, Jonathan Legear, Marius Mitu, Yves Vanderhaeghe (krijgt bijna zeker contractverlenging) en Mbo Mpenza .



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.