Anderlecht laat zich horen

DINSDAG, 4 OKTOBER 2005, 19:29 - Junior
Anderlecht-Online No Image Found

Na de nederlaag tegen Betis is bij Anderlecht de bom gebarsten. Voorzitter Roger Vanden Stock gaf uitgebreid zijn mening over hetgeen er gebeurt en moet gebeuren met het Belgische voetbal.


Vanden Stock herhaalde zijn roep naar een inkrimping van de competitie nog maar eens. De nederlaag tegen Betis is het zoveelste bewijs van het feit dat de Belgische competitie gewoon te zwak is: op het internationale niveau kunnen de Belgische ploegen niet meer mee. Vanden Stock pleit al vele jaren voor een inkrimping van de competitie zodat de topploegen meer tegen elkaar spelen en zo ook sterker worden.
Uiteraard is dat niet zo makkelijk door te voeren. De meerderheid van de clubs is hier niet voor te vinden omdat ze ook beseffen dat voor hen dan wel eens de tweede klasse zou kunnen dreigen. Daarom krijgt de roep van de voorzitter maar weinig weerklank.
Vanden Stock legde zijn plannen dan ook nog eens duidelijk uit. Hij wil naar een competitie met 14 ploegen. De eerste 8 ploegen gaan dan naar de play-offs die beslissen over de kampioen, de laatste 6 gaan naar de play-offs voor de dalers. Dan spelen de topploegen veel vaker tegen elkaar en krijgen we een vernieuwende competitie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.