Vanden Stock wil bondsvoorzitter worden

DINSDAG, 11 OKTOBER 2005, 11:08 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Roger Vanden Stock is de topkandidaat om Jan Peeters volgend jaar op te volgen als bondsvoorzitter. Vanden Stock wil graag zijn ja-woord geven aan de KBVB, maar heeft niettemin twijfels.


"De voorwaarde is dat de plannen van de strategische commissie goedgekeurd worden. In die commissie ben ik bezig met herstructureringsplannen", zegt hij in de Vlaamse dagbladen.

Vanden Stock wil de bond revolutionair veranderen. "We zitten daar nog met een structuur van de jaren '40. Maar als de rest "neen" zegt, zal ik de functie van voorzitter moeilijk kunnen aanvaarden."

Roger Vanden Stock is ook preses bij Anderlecht. "De twee samen, dat gaat niet. Maar desnoods wil ik wel tijdelijk de twee functies combineren", klinkt het.

"Het is een groot dilemma: ik wil bij Anderlecht betrokken blijven, maar zou ook graag hebben dat de bond evolueert zoals het moet. Daarom moet Anderlecht weten dat er een periode na mij komt."

"Bondsvoorzitter en lid van de beheerraad in Anderlecht kan wel. Herman Van Holsbeeck kan directeur-generaal worden. We werken aan een nieuwe structuur en ik heb een voorzitter in gedachten."

Als Roger Vanden Stock bondsvoorzitter wordt, dan zal er heel wat veranderen. "De eerste klasse moet kleiner: ik wil een competitie met 14 clubs", zegt hij.

"We moeten onze competitie versterken en dat kan alleen door een concentratie van de sterke clubs. Ik wil ook play-offs op het einde van de competitie."
Vanden Stock wil ook de bond herstructureren. Daar moet het eenvoudiger en professioneler. "Het uitvoerend comité moet functioneren als de raad van bestuur van een bedrijf. Op financieel, sportief, juridisch en commercieel vlak moet de bond geleid worden door profs."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.