Waar is het valse biljet van Aruna?

ZATERDAG, 15 OKTOBER 2005, 15:40 - smette
Anderlecht-Online No Image Found

Herinnert u zich nog dat Aruna Dindane begin 2004 even werd gearresteerd omdat hij met een vals biljet van 500 euro had betaald in een winkelcentrum? Wel, die zaak krijgt nu een staartje.


De algemene inspectie van de federale politie voert namelijk een onderzoek naar de manier waarop die hele zaak is afgehandeld. Zo blijkt het valse bankbiljet in kwestie, het enige bewijsstuk, spoorloos verdwenen te zijn.

Bovendien is de naam van Aruna niet in de databank van de politie opgenomen. In plaats van "verdachte" wordt gesproken van een "onbekende dader".

Het valse biljet had een netwerk van vals geld en van zwart geld in het voetbal kunnen blootleggen. Heeft de politie van Anderlecht de zaak in de doofpot gestopt?

Aruna vertelde aan de politie dat hij het valse biljet had gekregen van zijn manager, die hem een commissie in het zwart had betaald. Maar in het pv is er geen sprake meer van zwart geld.

Ten slotte zouden enkele bestuursleden van RSC Anderlecht ervoor gezorgd hebben dat Aruna een voorkeursbehandeling heeft gekregen. Zo moest hij de cel niet in en mocht hij telefoneren.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.