Vercauteren's en Tihinen's visie op RSCA-Liverpool

DINSDAG, 18 OKTOBER 2005, 09:49 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Franky Vercauteren verwacht woensdag een defensief Liverpool in Anderlecht. "Ik ken hun coach, Rafael Benitez. Hij is 80 tot 90 % van zijn tijd bezig met de nul houden", zegt Vercauteren.


"Liverpool laat het initiatief meer aan de tegenstander dan Betis. 35 procent balbezit volstaat voor hen. We zullen heel creatief moeten zijn. Liverpool speelt momenteel niet als de winnaar van de Champions League, maar won wel in Betis", klinkt het in de kranten.

"Met een kleine nederlaag ben ik niet tevreden. Dit wordt een sleutelduel als we nog willen meetellen in de groep."

En gelijk heeft hij. Naar onze mening kan geen enkele club met het niveau van Anderlecht tevreden zijn met een nederlaag in eigen huis. Ook een gelijkspel brengt ons geen stap vooruit, dus een overwinning is een must.

"Wanneer we eindelijk eens winnen in de Champions League? Als we kunnen scoren...", begint Hannu Tihinen zijn interview rond Anderlecht-Liverpool.

"We wisten van in het begin dat we in de zwaarste poule terecht waren gekomen Oké, de nul op zes is een feit, maar we hielden zowel in Chelsea als tegen Real Betis meer dan stand. We moeten ons bijgevolg geen zorgen maken over ons niveau. Wie zegt dat we Liverpool niet kunnen kloppen? Nogmaals, op voorwaarde dat we kunnen scoren."

De verlengde afwezigheid van Kompany brengt de nuchtere Fin al evenmin van zijn stuk.

"De kwaliteiten van Vincent zijn genoegzaam bekend. Maar dat wil niet zeggen dat we zonder hem onthoofd zijn. Mark De Man heeft zich al meer dan waargemaakt centraal in de verdediging. Offensief brengt Mark misschien minder bij, maar hij is secuur en laat zich verbaal gelden. Zoals die nu speelt, moet hij nauwelijks onderdoen voor Kompany", zegt Tihinen.

De Argentijnse aanvaller Frutos is woensdag te gast op Anderlecht-Liverpool.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.