Voorbeschouwing: Sporting Lokeren - RSC Anderlecht

DONDERDAG, 27 OKTOBER 2005, 17:17 - MANI

Lokeren staat op de 7de plaats in de rangschikking met 17 punten uit 10 wedstrijden. Anderlecht staat nog steeds tweede in het klassement, Paars-Wit heeft na 11 wedstrijden 25 punten, dat zijn er 3 minder dan leider Standard.

Sporting Lokeren speelde vorig weekend in het Kuipje 1-1 gelijk tegen Westerlo. Coelho opende de score van op de penaltystip nadat Zanzan Utaka had gehaakt in de zestien meter. Lokeren speelde helemaal niet slecht en Bouchouari lukte de verdiende gelijkmaker.

Sporting Anderlecht speelde vorige zondag op eigen veld 2-2 gelijk in de toppper tegen Club Brugge. Paars-Wit kwam twee keer op voorsprong via Serhat Akin maar kon die voorsprong niet vasthouden. Vermant scoorde onmiddellijk na de rust de 1-1 en Verheyen tekende voor de 2-2. Het eerste puntenverlies voor Anderlecht op eigen veld dit seizoen maar de ploeg van Vercauteren blijft wel de enige ongeslagen ploeg in de hoogste voetbalklasse.

Vorig seizoen raakte Anderlecht op Daknam niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Wilhelmsson opende al vroeg in de eerste helft de score voor de bezoekers, maar we waren nog niet halfweg de eerste helft en de bordjes hingen al opnieuw in evenwicht na een doelpunt van Tailson. Ademilson bracht de thuisploeg vijf minuten later zelfs op voorsprong. Aruna bracht Anderlecht kort na rust opnieuw langszij maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Uitslagen van vorige seizoenen :
2001-2002 : 0-1
2002-2003 : 0-5
2003-2004 : 0-6
2004-2005 : 2-2

De aftrap van Sporting Lokeren - RSC Anderlecht vindt plaats op vrijdag 28 oktober 2005 om 20u30 op Daknam.

Aftrap: 20u30
Stadion: Daknam
Scheidsrechter: Johan Verbist

: : : Sporting Lokeren : : :

Mogelijke opstelling: Lazic, Madi, Doll, Joao Carlos, Zanzan, Van Handenhoven, Vukomanovic, Vidarsson, Kristinsson, Bouchouari, Drulic
Invallers: De Vroe, Camara, Jukic, Deschacht, De Wilde, De Winne en Bancé.

Geblesseerd: De Winne (enkel)Overmeire (kuitbeen)Milojevic (knie)
Geschorst: niemand
Gevaar voor gele schorsing: Arnar VidarssonRunar KristinssonStjepan Jukic
Opmerkingen: Lokeren pakte eerder dit seizoen al punten in het Fenixstadion (1-1) en in het Jan Breydelstadion (0-1). Ook Westerlo kon het voorbije weekend in eigen huis niet winnen tegen Lokeren (1-1). Op Sclessin ging het wel (nipt) de boot in (2-1).

: : : RSC Anderlecht : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Deschacht, Vanderhaeghe, Mpenza, Goor, Wilhelmsson, Baseggio, Akin, De Man, Traore, Vanden Borre
Invallers: Zitka, Zewlakow, Zetterberg, Pujol, Hasi, Ehret, Tiote

Geblesseerd: Juhasz, Kompany, Legear, Tihinen
Geschorst: Jestrovic (3x geel)
Gevaar voor gele schorsing: Goor
Opmerkingen: Anderlecht kan mits winst terug op gelijke hoogte komen met Standard. Weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, want Standard speelt zondag pas om 18u op het veld van Ex. Moeskroen (live op SPORZA, Canvas).