Paars-witte toekomst?

ZONDAG, 30 OKTOBER 2005, 22:06 - Maikel
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht liet in Lokeren nog maar eens punten liggen. Gelukkig verloor Standard op Moeskroen. Paars-wit kan maar beter dit seizoen de titel pakken. Hoe Paars-Wit volgend seizoen eruit ziet is nog een grote vraag. Een analyse...


Anderlecht kocht in om dit jaar de titel te pakken en zo een rechtstreeks ticket voor de Champions League af te dwingen. De Brusselaars kunnen dat ook maar beter doen want met welke spelers ze aan het volgende seizoen zullen beginnen is hoogst onzeker.

Kompany, Vanden Borre, Jestrovic, Tihinen en Wilhelmsson vertrekken zo goed als zeker. Zetterberg hangt na dit seizoen de schoenen aan de haak en of Akin in Brussel blijft is ook lang nog niet zeker. Van de basiself blijft er zo niet veel over. En ook op de bank vallen er waarschijnlijk gaten.

Heeft Baseggio nog een toekomst in Anderlecht? En wat gebeurt er met de 34-jarige Hasi? Lovré en Zewlakow gaven al aan dat ze hun contract, dat aan het eind van het seizoen afloopt, niet zullen verlengen. Ook spelers als Peersman, Traoré en Gerk zijn einde contract en spelen volgend jaar waarschijnlijk niet meer in het Constant Vanden Stockstadion.

VERSTERKING

Manager Herman Van Holsbeeck is al koortsachtig op zoek naar versterking. Zo werd de Argentijnse spits Nicolas Alejandro Frutos al vastgelegd. Ook het Chinese talent Chen komt normaal de paars-witte rangen versterken. En voor de defensie denkt Van Holsbeeck aan Joao Carlos van Lokeren.

Als Anderlecht erin slaagt Akin te houden lijkt de Turk samen met Frutos een degelijk spitsenduo te vormen. En we mogen natuurlijk Mbo Mpenza niet vergeten. Ook achterin heeft Anderlecht met Juhasz, Deman en Deschacht nog wel een basis om op terug te vallen. De problemen lijken zich op het middenveld te bevinden.

Goor zal ook volgend jaar nog op niveau spelen. Maar kan Vanderhaeghe, op 36-jarige leeftijd, de ploeg nog veel bijbrengen? Misschien krijgt Baseggio zo toch nog een kans. Of volgt de ontbolstering van Marius Mitu en Laurent Delorge? Afwachten, maar versterking lijkt meer dan welkom voor het Brusselse middenveld




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.