Morgenavond 300e Europese match

MAANDAG, 31 OKTOBER 2005, 08:20 - smette
Anderlecht-Online No Image Found

Twee weken geleden speelde Club Brugge tegen Rapid Wien de 200ste Europese match uit zijn bestaan. Morgenavond is het de beurt aan Anderlecht om een dubbel jubileum te vieren.


Niet alleen speelt paars-wit in Liverpool zijn 300ste match in Europa, het is ook nog eens de 150ste in Europabeker I, de vroegere Beker der Landskampioenen en huidige Champions League. Wie zich vragen stelt bij dat aantal, moet weten dat de Brusselaars naast achttien matchen in de Beker der Jaarbeurssteden (de vroegere Uefa Cup) ook nog vier wedstrijden om de Europese Supercup afwerkten. Bovendien speelde de Europees meest gelauwerde Belgische ploeg in 1964 tegen Bologna drie matchen (na winst in Brussel, verlies in Italië en een gelijkspel in Barcelona, plaatste Anderlecht zich door lottrekking, red.) en in 1965 slechts één wedstrijd tegen Derry City (omdat de Noord-Ieren na de 9-0 nederlaag uit de heenmatch forfait gaven voor de return, red.)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.