Frankie Vercauteren wijzigt CL-aanpak niet

MAANDAG, 31 OKTOBER 2005, 09:27 - Maikel
Anderlecht-Online No Image Found

Organisatie! Het is een modewoord in het hedendaagse voetbal en ook Frankie Vercauteren neemt het vaak in de mond. Nu weer, wanneer hij vooruitblikt op de Champions Leaguematch van morgen op Anfield Road.


,,Hoe we Liverpool moeten aanpakken? Georganiseerd zoals op Chelsea, maar dan ietske beter.'' Benieuwd of dat zal volstaan om Anderlecht zijn elfde CL-nederlaag op rij te besparen.

Wat ook altijd weerkeert, is de voorspelling van Frankie Vercauteren: ,,We gaan voor de drie punten!'' Dat zou betekenen dat Anderlecht zijn zwarte reeks in de Champions League - tien keer na elkaar verloren - doorbreekt op het veld van de titelhouder.

,,Liverpool, Anfield Road, als je al de daver krijgt bij het horen van de namen, kan je beter thuisblijven'', probeert de Anderlechttrainer zijn optimisme te wettigen. ,,Ik verwacht een wedstrijd zoals op Chelsea. Benitez en Mourinho ontlopen elkaar nauwelijks in hun filosofie: hun voornaamste zorg is de nul houden. Bij balverlies kruipen ze massaal terug, met negen man achter de bal. Speelt Liverpool tegen ons in de 4-4-2 waarmee ze zaterdag West Ham klopten? Zou best kunnen. Dat systeem of een ander, gek veel verschil zal het toch niet maken.''




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.