Opnieuw CL-voorrondes vanaf 2007?

VRIJDAG, 24 FEBRUARI 2006, 11:47 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Wie dit jaar de kampioenstitel binnenrijft in de Jupiler League, stoot rechtstreeks door naar de groepsfase van de Champions League. Maar de kans bestaat dat de Belgische landskampioen vanaf 2007 weer voorrondes zal moeten spelen.


Dit alles is het gevolg van het verlies van Club Brugge gisteren op het veld van AS Roma. Hierdoor zakt België op de Fifa-ranking van de 9e naar de 10e plaats. De 9e plaats betekent dat de landskampioen rechtstreeks geplaatst is voor de Champions League van 2007-2008. De 10e plaats geeft ook recht op een rechtstreeks plaatsing, op voorwaarde dat de winnaar van de Champions League er in slaagt om zich via de eigen competitie opnieuw te plaatsen voor de CL.

Die kans is reëel, maar dan moet België natuurlijk die tiende stek kunnen behouden... En dat lijkt niet zo vanzelfsprekend, want Schotland staat momenteel op de elfde plaats, én heeft nog met Glasgow Rangers nog een vertegenwoordiger in de Champions League. Pakt Glasgow Rangers in de 8e finales van de Champions League een punt tegen het Spaanse Villarreal, dan neemt Schotland de 10e stek op de Fifa-ranking over van België, en is de Belgische landskampioen vanaf 2007 weer gedoemd tot het spelen van CL-voorrondes.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.