Anderlecht behaalt op het nippertje de overwinning

VRIJDAG, 24 FEBRUARI 2006, 22:31 - Michaël

Anderlecht nam het vanavond op tegen een moeilijk bespeelbaar Roeselare. Pas in de laatste 9 minuten werd de wedstrijd beslist dankzij een doelpunt van Wilhelmsson. Daarna deed Frutos er nog eentje bij: 0-2.

Door deze overwinning komt Anderlecht nu terug tijdelijke op de 1e plaats. Maar het was alles behalve een eenvoudige overwinning. Vooral omdat Roeselare bekent staat als een strak verdedigende ploeg die nie snel doelpunten slikt.

Roeselare werd al van in het begin terug gedrukt. Zo kon Anderlecht verschillende kansen creëren maar tot scoren kwam het niet, dit door een zeer sterk keepende Sierens. Al kwam Roeselare er goed van af doordat arbiter Ver Eecke 2 fouten in het strafschopgebied door de vingers zag: een tik van Vaesen op Frutos en de handspeelbal van Vanderbiest. Ook de lijnrechters leken in een winterslaap te zijn: Wilhelmsson en Mpenza werden vrij gespeeld voor Sierens, maar zij werden tot twee maal toe volledig onterecht afgevlagd.

Na de rust waren er minder kansen, maar toch scoorde Anderlecht in de laatste 9 minuten de verlossende goals: Wilhelmsson glipte door de buitenspelval en Frutos verdubbelde op het einde nog op een pass van Iachtchouk.

Doelpunten: 84' Wilhelmsson 0-1, 87' Frutos 0-2

Roeselare: Sierens, Vaesen, Soumare (60' Malki), Lahousse, El Araichi, Monteyne (87' Annys), Vanderbiest, Smits, De Vleeschauwer, Vandamme, Eloi (87' Lauwers)
Anderlecht: Proto, Zewlakow, Juhasz, Tihinen, Deschacht, Vanderhaeghe, Zetterberg (82' Siani), Goor, Wilhelmsson, Frutos, Mpenza (73' Iachtchouk)

Gele kaarten: Vanderbiest (R), Tihinen (A)