Reacties na de topper

ZATERDAG, 22 APRIL 2006, 12:14 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Het spreekt vanzelf dat er euforie heerste in het Anderlechtkamp na de levensbelangrijke overwinning tegen Standard Luik. Vooral voor Pär Zetterberg was zijn allerlaatste topper wel heel speciaal.


"Normaal gezien mis ik nooit een strafschop. En dan gebeurt juist dit", sakkerde Pär Zetterberg na de wedstrijd. "Er zijn geen excuses voor, ik was nog niet warm gelopen en trapte slecht. Gelukkig heb ik het op de gepaste manier rechtgezet", doelde de Zweed op zijn knap doelpunt. "De ontlading na de wedstrijd was heel groot, we mogen dit niet meer uit handen geven. We moeten nu onze uitreputatie rechttrekken tegen Gent."

Over zijn toekomst was Zetterberg duidelijk. "Nog 180 minuten en het is gedaan. Ik wil stoppen op een hoogtepunt, met de titel dus. Als dit mijn laatste doelpunt was, dan was het een heel mooi afscheid. Dat ik geëmotioneerd zal zijn bij het laatste fluitsignaal tegen Zulte Waregem, is duidelijk", aldus de Zweed.

"Opdracht volbracht", vatte trainer Franky Vercauteren samen. "We hadden de kans om Standard dood te knijpen, maar de overwinning is het belangrijkste. Nu moeten we vooral de euforie onderdrukken en realistisch blijven. We speelden collectief een goede wedstrijd. En dat collectief moet de titel halen", benadrukte Vercauteren.

"Zelf scoren was niet belangrijk, we moesten gewoon winnen", legde Grégory Pujol uit. "Deze zege is verdiend. We domineerden Standard en speelden agressief."

"Standard paste zich aan ons aan. Dat was ons voordeel", beweerde Hannu Tihinen. "Ze speelden met de lange bal, en dat konden we gemakkelijk opvangen. Wij hebben alles op een voetballende manier opgelost. Nu is de titel toch wel heel dichtbij", klonk de Fin hoopvol.

"We waren de enige voetballende ploeg", aldus Olivier Deschacht. "We zijn heel opgelucht, maar mogen niet zweven. Nu moeten we gewoon twee wedstrijden winnen, koste wat het kost."

"Standard kon de druk niet aan", treiterde Bart Goor na de wedstrijd. "Als we de volgende twee wedstrijden niet winnen, verdienen we de titel gewoon niet. Standard was nooit in de wedstrijd. We bewezen dat we de beste ploeg zijn en stressbestendig zijn."

Doelman Daniël Zitka hield de netten schoon en leverde een knalprestatie. "Ik had nooit gedacht dat ik dit seizoen nog zou spelen, maar had geen stress voor vandaag", beweerde de Tsjech. "Ik had niets te bewijzen. Ik ben hier vier jaar, ik weet wat ik kan en wat niet. Ik deed mijn job en ben blij met de overwinning." Met de steun van het publiek was hij heel tevreden. "Het doet uiteraard plezier. Ik weet dat ze me graag hebben."

Over zijn toekomst tast hij nog in het duister. "Na het seizoen zal ik nadenken over mijn toekomst. Ik voel me hier wel thuis en heb er geen probleem mee om de doublure te zijn van Silvio Proto. Maar dan wil ik wel garanties op langere termijn", reageert Zitka.

"Zitka speelde gewoon super", gaf de geblesseerde Silvio Proto toe. "Ik duimde voor hem. Hij verdient deze prestatie want hij bleef altijd eerlijk. Natuurlijk doet het zelf pijn dat ik het seizoen niet kan volmaken. Wanneer ik terugkeer weet ik nog niet, maar ik zal een sterke come-back maken", gaf Proto nog mee.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.