De Witte schopt weer wild om zich heen

ZATERDAG, 29 APRIL 2006, 01:02 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Dat AA Gent-voorzitter Ivan De Witte het niet op Anderlecht begrepen is, is al langer bekend. Naar aanleiding van de wedstrijd tussen beide teams spuwt De Witte alweer zijn gal over de Brusselaars.


"Anderlecht handelt middeleeuws", beweert de voorzitter. "Ze denken dat ze maar kunnen doen wat ze willen, zoals in de 'old-Anderlechtiaanse periode'. Wij, AA Gent, nemen het tenminste op voor de waarden in de maatschappij", aldus De Witte.

"Vanden Stock heeft onrust gestookt in onze spelersgroep", beschuldigd de boze Gent-preses. Eerst wil hij Boussoufa niet, terwijl hij in de pers niet ophoudt over hem. Na al dit gedoe is Anderlecht een echt mikpunt voor ons, we zullen extra gedreven zijn. Dat vertaalt zich ook in een heel hoge premie als we tegen Anderlecht winnen", giet De Witte olie op het vuur.

"Ik merk bij Anderlecht geen respect voor andere clubs. Wel, we zullen het hen dan laten voelen op het veld." Ivan De Witte herhaalt bovendien opnieuw dat Boussoufa zeker niet naar Brussel zal trekken. "Er is interesse van drie buitenlandse clubs. Anderlecht kan daar niet tegen op. Volgens mij wordt het hetzelfde verhaal als met Ahmed Hossam. Hij stond heel dicht bij Anderlecht, maar ik liet hem naar Amsterdam gaan. Wat meer is, ik schat de kansen dat Boussoufa gewoon in Gent blijft op 70%", klinkt de AA Gent-voorzitter strijdvaardig.

Anderlecht-trainer Franky Vercauteren laat het allemaal maar zijn beloop. "Ach, ze zeggen maar wat ze willen, ik doe er toch niks mee", reageert hij. "De sfeer is goed en er is minder druk en kritiek dan vorige week. Met een goede voorbereiding, concentratie en geluk mag het nu niet meer verkeerd lopen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.