Baseggio geeft Vercauteren de schuld

DONDERDAG, 13 JULI 2006, 12:32 - Catootje
Anderlecht-Online No Image Found

Zoals eerder gemeld verlaat Baseggio Anderlecht. Naar aanleiding van zijn transfer uit de middenvelder toch nog even zijn ontevredenheid. De speler is triest want hij was graag bij Anderlecht, maar het laatste jaar was teveel.


"Dit is mijn club, mijn huis. Hier ben ik als voetballer opgegroeid. Twintig jaar heb ik hier gezeten. Al die jaren heb ik respect gekregen. Behalve het laatste.", aldus Walt over Anderlecht.

De voorzitter verwijt hij niks, zelfs Van Holsbeeck, met wie Baseggio nooit echt een goede relatie had, verwijt hij niks. Maar volgens hem is de grote schuldige trainer Franky Vercauteren. "Toen ik voor zes maanden werd uitgeleend aan Treviso was de afspraak heel duidelijk: ik moest mij opnieuw in vraag stellen en trachten mijn oude niveau terug te bereiken.", zegt Baseggio.

Volgens hem heeft hij er alles aan gedaan om zijn oude niveau terug te bereiken. Hij heeft hard getraind en was naar eigen zeggen klaar voor een terugkeer naar België. Maar toen hij vernam dat hij bij een terugkeer naar Anderlecht zou moeten verhuizen naar de B-kern moest hij zijn visie herzien. Volgens hem is er dan iets ernstigs mis, en daar kan naar zijn mening alleen Vercauteren verantwoordelijk voor gesteld worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.