Bart Goor: “Anderlecht is te braaf”

VRIJDAG, 4 AUGUSTUS 2006, 09:45 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen speelt Anderlecht voor een vol huis tegen GBA. Na de 2-4 overwinning op Sint-Truiden zit de euforie bij velen er nog steeds in. Maar Bart Goor ziet het anders: "We hebben nog veel onvolmaaktheden."


Bart Goor maakt een grondige analyse van de ploeg en bevestigt dat de ploeg serieus versterkt is met individuele talenten. "Maar daarom hebben we nog geen ploeg. Tegen Sint-Truiden hebben we zeker en vast niet ons beste voetbal gebracht. We hebben nog veel onvolmaaktheden en we verliezen nog veel te vaak de bal. En de grootste zwakte op dit ogenblik is de verdediging."

"Anderlecht is de nr. 1 in België. We moeten alleen afleren om zoveel goals te slikken bij stilstaande fases. Ik heb het na de wedstrijd tegen STVV gezegd en herhaal het nog eens: heb je gezien wat er allemaal gebeurt in de grote rechthoek bij een corner of een vrije trap? We moeten daarom geen kopstoten gaan uitdelen maar we zijn te braaf. Onze mentaliteit moet veranderen."

"Wat de goal betreft van STVV door de fout van Vanden Borre. Ik heb hem gezegd dat hij de bal beter naar Zitka had gespeeld, en hij zag zijn fout ook in. Maar ik ga hem hiervoor niet afbreken. Als ik een fout maak, mag men me ook terechtwijzen. Hij heeft alles in huis om een grote speler te worden, maar hij mag niet overdrijven met de dribbles."

De aanvoerder heeft dezelfde mening over Hassan: "Hassan is een pracht van een speler en het publiek houdt van hem. Maar ook hij moet oppassen met zijn dribbels, hij overdrijft er vaak mee. Balverlies lijden is dodelijk en na verloop van tijd weet de tegenstander dat hij een individuele actie verkiest."

Ook heeft hij een kant en klare uitleg waarom de Argentijnen zich nog niet laten opmerken: "Dat is toch normaal als je de taal niet spreekt. Ik heb hetzelfde voorgehad in Berlijn. Je hebt zeker 2 à 3 maand nodig om je aan te passen."



anderlecht-online forum