Zitka: "Fantastisch, ik kreeg zelfs kippenvel"

ZONDAG, 6 AUGUSTUS 2006, 16:19 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht won gisteren met de hakken over de sloot van Germinal Beerschot, maar de echte matchwinnaar was Daniël Zitka, die vooral in de eindfase uitblonk met enkele schitterende reddingen. Hij kreeg dan ook een staande ovatie.


"Dit was fantastisch. Ik kreeg er zowaar kippenvel van", aldus de Tsjechische doelman. "Als je punten kan pakken voor je club, heeft dat een extra goed gevoel. Ik moest enkele keren gevat tussen komen, maar ik ben blij dat ik de nul kon houden. Ik denk dat ik nooit eerder zo'n perfecte wedstrijd gekeept heb. Voor dergelijke wedstrijden train je keihard."

Anderlecht speelde zwak, maar Zitka wil daar geen conclusies aan vastknopen. "We speelden alweer met tien man. Zo kan je de ploeg niet evalueren", beweerde de doelman. "We kunnen de balans opmaken na de wedstrijden tegen Westerlo en Club Brugge. Ik heb nu wel bewezen dat Anderlecht op me kan rekenen", aldus Zitka. Binnenkort zal er meer concurrentie zijn tussen de palen, maar daar blijft de Tsjech rustig bij. "Het zal vuurwerk geven. Drie nationale doelmannen, en dan nog een zekere Zitka erbij", lachte de matchwinnaar.





anderlecht-online forum