Commotie rond scheidsrechter blijft

DINSDAG, 8 AUGUSTUS 2006, 07:46 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De ophef die er ontstaan is tijdens en na de match RSCA – GBA blijft nazinderen. Zo zou Colemonts in januari een negatieve evaluatie gekregen hebben. Colemonts is trouwens een scheids uit de B-categorie.

Jean-Claude Jourquin, voorzitter van de Centrale Scheidsrechterscommissie, noemt het onzin: "Vorig seizoen kreeg Laurent Colemonts goede evaluaties. Je moet een scheidsrechter toch ooit een eerste keer een topclub geven? Met maar zeven of acht scheidsrechters lukt het niet." De voorzitter geeft wel toe dat de scheidsrechter een penalty floot nadat Boussoufa buiten de zestien meter neer viel.

De scheidsrechter zelf weerlegt ook de kritiek bij het rood van Vanden Borre: "Ik was meteen van plan Vanden Borre uit te sluiten. Doordat ik even wachtte, leek het misschien anders. Ik had iets sneller mijn kaarten moeten bovenhalen, maar het protest van Germinal Beerschot heeft mijn beslissing niet beïnvloed. Achteraf heb ik het ook helemaal niet willen goed maken met een strafschop voor Anderlecht."

Frans Van den Wijngaert, ex-topscheidsrechter heeft ook zo zijn mening over het feit dat Colemonts zijn kaarten in de kleedkamer vergeten had: "Een arbiter die zijn kaarten vergeet, dat is een kadettenfout."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.