Kritiek op Vanderhaeghe en Vanden Borre neemt toe

DINSDAG, 8 AUGUSTUS 2006, 08:10 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de 6 op 6 komt er van alle kanten kritiek over het niveau van Anderlecht. En zoals vaak wil men een zondebok zoeken. Nu zijn ze uitgekomen bij Yves Vanderhaeghe en Anthony Vanden Borre.


Die kritiek motiveert Vanderhaeghe wel: "Mentaal zet ik me met een onstellend gemak over kritiek heen. Ik put er zelfs motivatie uit om op het veld te tonen dat ik Anderlecht nog steeds iets kan bijbrengen."

Ook blijft hij de ploeg, en vooral de nieuwkomers steunen: "Een aantal jongens moet zich nog aanpassen. In België schrikken nieuwkomers wel vaker. Je krijgt hier niet de ruimte zoals je die bijvoorbeeld in Nederland wel krijgt."

Voor Vanden Borre is hij dan weer niet mals en was hij al enkele keren "pisnijdig" op de jonge middenvelder, maar hij kan er niet lang kwaad op blijven: "Het is vijf voor twaalf voor hem, want de sportieve staf zal hem niet de hand boven het hoofd blijven houden. Ik was pisnijdig na zijn balverlies op Staaien en na zijn uitsluiting tegen Beerschot. Maar als je hem dan zo onschuldig in een hoekje ziet zitten, kan je niet lang kwaad blijven op die teddybeer. Zaterdag incasseerde ik geel na balverlies van Anthony. Ik gaf dat niet theatraal aan op het veld, maar hij wist wel wat hij mispeuterde en kwam zich in de kleedkamer uitvoerig excuseren. Anthony is nu eenmaal één brok nonchalance."

"Anthony Vanden Borre moet zich leren gedragen als een prof, want daar wordt hij ook voor betaald", haalt aanvoerder Bart Goor scherp uit. "Hij heeft veel talent en krijgt dus veel belangstelling. Ook van meisjes natuurlijk. Daar wringt het schoentje volgens mij", aldus de middenvelder. "Nu heeft hij vooral rust nodig", gaat Goor verder. "We mogen hem niet onder druk zetten, hij is nog jong."

"Hij is nog maar 18, het ging gewoon even te snel voor hem", beweert Herman Van Holsbeeck. "Hij heeft wat meer begeleiding nodig naast het veld, en die zullen we hem ook geven. Ik heb de indruk dat de kritiek hem wel raakt. Ik geloof nog altijd in hem. We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat hij een tweede Baseggio wordt", aldus de Anderlecht-manager.



anderlecht-online forum