Jongeren konden overtuigen tegen Grieken

VRIJDAG, 11 AUGUSTUS 2006, 10:02 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de 1-0 nederlaag tegen het Griekse Panathinaïkos hoor je alleen maar positieve commentaren. Vooral omdat Vercauteren uitpakte met een jonge ploeg en ze verloren door een penalty.


Mogelijk is er door deze wedstrijd een oplossing gekomen voor de rechterflank van Anderlecht. Zo blonk Vadis best uit als verdediger en trok Legear goed zijn plan op rechts. Zo geraakt Vanden Borre wellicht verlost van de rechterflank.

Paars-wit kreeg trouwens een voorsmaakje van wat er mogelijk te wachten staat in de Champions League. Vercauteren moest het doen zonder de spelers die opgeroepen werden voor hun nationaal elftal (Goor, Van Damme, Vanden Borre, Juhasz en Hassan) en de lijst geblesseerden (Frutos, Akin, Pareja, Tioté en Schollen).

Het elftal dat aan de aftrap kwam tegen de Grieken leek dan ook meer het B-team te zijn, buiten de vaste waarden Zitka, Vanderhaeghe en Deschacht.

Tegen de Griekse ploeg (3e vorig seizoen in het Griekse kampioenschap) verkoos Franky te spelen in een 3-4-3. Vanderhaeghe moest de verdediging versterken en de jongeren Mbokani en Siani stonden een gemotiveerde Mbo bij in de aanval. Al konden Mbokani en Leiva niet echt overtuigen.

Buiten een lichte fout van Vadis kwam Anderlecht achteraan niet in gevaar. Maar de spitsen konden de Griekse verdediging niet in gevaar brengen. Sporting claimde nog 2 strafschoppen, maar de scheids hapte niet toe.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.