België laat 2 punten liggen tegen Kazachstan: 0-0

WOENSDAG, 16 AUGUSTUS 2006, 22:36 - Michaël

België – Kazachstan: spelers, ex-bondscoaches, pers en supporters hadden er veel van verwacht maar het draaide uit op een sisser. Iedereen verwacht had dat de Rode Duivels deze wedstrijd met overtuigende cijfers gingen winnen.

Nog geen 15.000 mensen waren naar het Vanden Stockstadion afgezakt om de match tegen Kazachstan bij te wonen. En de afwezigen hadden deze keer geen ongelijk. De eerste actie kwam er van Goor maar de Anderlecht-speler werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Kompany probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken maar weer werd de verdediger teruggefloten. Op het kwartier konden Vermaelen en Dembele enigzins dreigen. In de 16e minuut ging een vrije trap, na een fout op Goor hard naast. Kompany, die al verschillende keren kwam dreigen, moet in de 37e minuut noodgedwongen vervangen worden. De middenvelder verstapte zich tijdens een één-tweetje en werd vervangen door Huysegems.

Enkele minuten later kwamen de Duivels bijna aan scoren toe maar de trap van Geeraerts ging naast. Daarna kwam Dembele opzetten maar het waren de Kazakken die bijna de 0-1 maakten. Het is dan ook niet te verwonderen dat het publiek de spelers trakteerde op een fluitconcert aan de rust.

In de eerste minuten van de 2e helft viel er niet veel te beleven, buiten de eerste gele kaart van de wedstrijd. Pas na 7 minuten kwam er het eerste gevaar: Goor bracht de bal tot bij Geeraerts die richting doel kopte maar de keeper kwam goed tussen. In de 58ste minuut waren het dan weer de Kazakken die tot bij het doel van de Rode Duivels kwamen maar Stijnen kwam goed uit en werkte de bal weg. Vandereycken besefte dus dat het 5 voor 12 was: hij haalde Jelle Van Damme er af en bracht Luigi Pieroni in de ploeg. Nadien konden de Belgen nog 2 keer goed dreigen maar de bal wou maar niet tegen de netten gaan. Buffel kreeg nog een kans waarbij hij de bal maar juist in het doel moest leggen maar miste.

Nog een kwartier moesten de Duivels spelen. Vandereycken voerde dan ook zijn laatste wissel uit: Vanden Borre kwam er in en Hoefkes kon gaan rusten. Enkele minuten later kon Pieroni na een hoekschop de bal richting doel koppen maar de keeper had hem maar voor het grijpen. Dan was het weer Kazachstan die dicht bij een doelpunt kwamen maar de bal werd met wat geluk goed weg gewerkt door Van Buyten en dan Vermaelen.

Het was Pieroni die na 82 minuten spelen tot een pracht van een kans kwam maar weer zat Loria er goed tussen en was de kans op de 1-0 verkeken. Daarna waren het de Kazakken zelf die bijna voor de 1-0 zorgen en de bal in hoekschop werkten. Met nog 5 minuten te spelen was de spanning te snijden en wou de bal nog steeds niet in het doel belanden. Dan kwam een lange bal bij Huysegems terecht die hem mooi voor doel bracht maar weer belandde de bal naast het doel. Amper enkele minuten er na moest Buffel hem er maar in koppen maar de keeper gaf zich niet gewonnen. Ook Van Buyten kon hem er niet inwerken. In de slotminuut gaven de Duivels nog een hoekschop weg maar Vanden Borre kopte de bal goed weg naar Dembele die een corner kon afsnoepen.

Met nog 4 minuten extra time werd het dan toch nog spannend maar Vermalen kopte de cornerbal buiten. Nog anderhalve minuut stond er op het bord wanneer Pieroni voor gevaar kon zorgen maar de bal belandde een dikke meter naast. Nadien was het weer Pieroni die een corner kon afdwingen maar ze konden de kans niet benutten. De 4 extra minuten gingen voorbij en de Duivels lieten 2 duren punten liggen. Na de wedstrijd trakteerden de toeschouwers de Rode Duivels op een striemend fluitconcert en boe-geroep.