Pareja: "Kompany vervangen is een uitdaging"

WOENSDAG, 23 AUGUSTUS 2006, 18:54 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Nadat Anderlecht drie goals incasseerde tegen Westerlo, kwam er heel wat kritiek op de Brusselse defensie. De Argentijnse aanwinst Nicolas Pareja moet de redder in nood worden, maar de verdediger blijft kalm onder de druk.


"Onze verdediging is niet zo zwak als iedereen beweert", vertelt Pareja. "Het is niet goed voor een defensie dat er één leider is. Iedereen moet communiceren en bijsturen", aldus de Argentijn. Pareja heeft de zware opdracht om Vincent Kompany te vervangen, maar de verdediger houdt het hoofd koel. "Ik ken de kwaliteiten van Vincent. Hem vervangen is een uitdaging, maar ik heb mijn eigen stijl", reageert de verdediger.

"Hier in België moeten verdedigers het trouwens anders aanpakken dan in Argentinië", beweert Pareja. "Hier wordt veel met de lange bal gewerkt, dus wordt er verwacht dat je kopbalsterk bent. In Argentinië wordt meer man op man verdedigd, wat heel wat keiharde duels oplevert."

Nicolas Pareja zette de voorbereiding bij Anderlecht niet zo goed in, want hij moest direct afrekenen met een blessure. "Dat was inderdaad niet positief voor mijn integratie hier. Alles was hier ook nieuw: de taal, de cultuur, de mensen,...", getuigt de Argentijn. "Maar nu begin ik alles gewoon te worden. Ik voel me al veel beter", klinkt het veelbelovend.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.