RSCA klaar voor topper na nipt verlies in Madrid

WOENSDAG, 23 AUGUSTUS 2006, 23:38 - Skyhawk

Anderlecht verloor in de Trofeo Bernabéu van Real Madrid met 2-1. In de eerste helft treedde paars-wit met een veredeld elftal aan. Tijdens de rust wisselde Vercauteren zijn volledige ploeg, op Deschacht na.

Madrid nam meteen het spel in handen en recupereerde elke bal, aanvankelijk zonder echt gevaarlijk te zijn. Langzaam maar zeker schoof de Koninklijke op en dat leidde tot een ruim aantal uitstekende kansen voor Raúl en Van Nistelrooy. Na 20 minuten was het dan toch zover: de Nederlandse topspits duwde de bal langs Schollen. Een tiental minuten later deed hij dit nogmaals over.

Anderlecht kon er weinig tegen inbrengen. Allagui had nog de beste kans op een hoekschop. Hij werd alleen gelaten aan de tweede paal, maar kopte onbegrijpelijk naast. Verder waren er nog een paar afstandsschoten.

In de tweede helft speelde Anderlecht min of meer met zijn type-elftal. Lamah en Siani waren de enige jongeren in het team. Paars-wit nam dit maal het heft in handen. Frutos en Vanderhaeghe dwongen enkele goede kansen af. De Brusselaars begonnen Real zowaar uit te tikken en het thuispubliek mopperde. De beste kans was voor Van Damme die een onrechtstreekse vrije trap, na een fout op uitblinker Biglia, in de muur knalde. Even later toonde Biglia zich opnieuw, maar Lopez redde het schot. Op de corner die erop volgde, kon Frutos net niet binnen knikken. Even later stonden Boussoufa en Vanden Borre aan het kanon, maar ook zij konden niet scoren. Uiteindelijk gebeurde het dan toch: de bal kwam terug uit de kluts en Siani knalde in het dak van het doel. Met nog een vijftal minuten te gaan, ging Anderlecht nog voor de gelijkmaker. Boussoufa delegeerde het spel en Siani kwam nog aan een goede kans. Verder dan de aansluitingstreffer kwam paars-wit echter niet.

Doelpunten: 21' Van Nistelrooy 1-0, 33' Van Nistelrooy 2-0, 85' Siani 1-2

Real Madrid: Casillas (46' Lopez), Salgado (46' Cicinho), Roberto Carlos, Ramos, Cannavaro (46' Woodgate), Raul (72' Mejia), Van Nistelrooy (83' Baptista), Cassano (46' Robinho), Emerson, Diarra (77' Garcia), Beckham (88' Raul Bravo)
RSCA: Schollen (46’ Zitka), Deschacht, Odjidja Ofoe (46’ Pareja), Juhasz (46’ Van Damme), Legear (46’Vanden Borre), Goor (46’ Lamah), Leiva (46’ Vanderhaeghe), Hassan (46’ Biglia), Tchite (46’ Boussoufa), Allagui (46’ Frutos), Mpenza (46’ Siani)

Gele kaarten: Goor, 89' Frutos, 89' Raul Bravo, 90' Biglia