Boussoufa: "Ik ga nooit naar Club Brugge"

ZATERDAG, 26 AUGUSTUS 2006, 09:10 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

3-4 op Westerlo, 2-1 tegen Real na een fabuleuze 2e helft en een loting in de Champions League die de mogelijkheid geeft om door te stoten naar de 2e ronde: Anderlecht kent een prachtweek.


En als kers op de taart staat morgen Club Brugge op het het menu...

Eén van de sterren op het plein is Mbark Boussoufa, die uitblonk in het Kuipje en in Bernabeu. Vorig seizoen won hij nog met zijn ex-club AA Gent met 4-1 van Brugge. "Ik heb na de match mensen zien huilen. Ik herinner me dat er toen een koppel getrouwd is voor de match. Ik wist niet dat de rivaliteit tussen Gent en Brugge zo groot was. Daarom heb ik gezegd dat ik nooit van Gent naar Club Brugge zou verhuizen. Hetzelfde voor Anderlecht, ik zal deze club nooit verlaten voor Club Brugge."

Ondertussen is Boussoufa de populairste speler van Anderlecht geworden. Zijn shirt is het meest verkochte in de fanshop: "De mensen houden van mij, en ik, ik hou van hen", zegt Boussoufa die het nummer 21 weigerde, het ex-nummer van Zetterberg. "Ik vind dat het nr. 21 nooit nog aan een andere speler mag gegeven worden. Pär was een echt monument. Ik hou van m'n nr. 11. Ik heb gehoord dat dit nog aan Rensenbrink toebehoord heeft? Ik heb nog oude beelden van hem gezien, het flateert me dat ze me vergelijken met hem."

Wat betreft het Nederlands elftal is de speler duidelijk: "Ik heb mijn hart gevolgd. De ganse familie prefereert het Marokkaanse voetbal in plaats van het Nederlandse en daar kunnen Van Basten of Cruijff niets aan veranderen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.