"Een stadion van 40.000 plaatsen hier of ergens anders"

ZATERDAG, 2 SEPTEMBER 2006, 09:35 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het lijkt Vanden Stock nu menens dat hij een nieuw stadion wil. Hij geeft de gemeenten nog maximum 2 jaar om het licht op groen te zetten voor zijn stadion te vergroten. Er bestaat zelfs al een maquette.


Vanden Stock: "Er bestaat al een maquette. Ze is natuurgetrouw met een capaciteit van 40.000 supporters. Dat is het minimum voor een club als Anderlecht. Weet u wat het gemilddeld aantal toeschouwers is bij een Champions Leaguewedstrijd? 38.400! Anderlecht kan maar 21.000 mensen ontvangen en Brugge er 24.000. Je moet geen wiskundige zijn om te zien dat België dik onder het gemiddelde zit. We zijn de laatste van de klas omdat de politiek niet in de mogelijkheid is om een goede beslissing te nemen."

"Men zou er toch voordeel uit halen moest men de Heizel helemaal herbouwen tot een multifunctioneel stadion? Dat kost wel 300 miljoen euro. Vergelijk met het Stade de France of de ArenA in Amsterdam, de privésector wil investeren in dergelijke projecten omdat ze op zeer korte termijn winstgevend zijn. Als men een dergelijk stadion in Brussel zou bouwen dan is Anderlecht klaar om naar daar te verhuizen om er al zijn wedstrijden af te werken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.