Soap rond uitbreiding stadion gaat verder

VRIJDAG, 8 SEPTEMBER 2006, 21:35 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Komt er nu een uitbreiding van het Anderlechtstadion of niet? Volgens Roger Vanden Stock wel, volgens burgemeester Simonet niet. Maar wat denkt Claire Vanden Stock, dochter van Roger maar partijgenote van Simonet, daarvan?


Volgens Roger Vanden Stock gaat het voetbal in de hoofdstad een stille dood sterven indien Anderlecht niet mag uitbreiden. Toch blijft burgemeester Jacques Simonet (MR) dwarsliggen.

Claire Vanden Stock, dochter van voorzitter Roger, staat ook op de MR-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Anderlecht en is dus een partijgenote van Simonet. Gelukkig genoeg treedt zij wel haar vader bij in zijn visie: "Het is voor mij moeilijk om commentaar op deze zaak te geven. Ik zit tussen twee vuren. Het zou echter doodzonde zijn dat Anderlecht uitwijkt naar een nieuw stadion buiten de gemeente. Het voetbal doet deze gemeente opleven en zorgt voor een economische groei en sportieve ambiance. Dat moeten we koesteren."

"De burgemeester kijkt vooral naar de hinder die voetbalfans met zich meebrengen. Bovendien is onze coalitiepartner Ecolo ook tegen een uibreiding. Ik denk echter dat de buurt wel met een uitbreiding om kan", klinkt het.

De club zelf heeft besloten om alle commentaar achter te houden tot na de verkiezingen van 8 oktober. Hopelijk wordt er dan gekozen voor iemand die het voetbal een warmer hart toedraagt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.