Baseggio: "Vurigste wens is om terug te keren"

DONDERDAG, 9 NOVEMBER 2006, 12:04 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Het gaat Walter Baseggio sportief niet zo voor de wind bij het Italiaanse Treviso. In de Serie B is de club een middenmoter met tien punten uit tien wedstrijden. "Toch heb ik mentaal en fysiek een balans gevonden", vertelt hij.


"Ik voel me hier goed, Treviso bevalt me en er zijn hier heel wat winkels. Ik kwijn hier zeker niet weg." Baseggio blijft nog eigendom van Anderlecht tot juni 2007. "Wat daarna zal gebeuren, daar heb ik het vragen naar", vertelt Baseggio. "Misschien blijf ik wel bij Treviso. Er was aandacht van Standard, maar dat was louter verkennend. Bij Treviso mis ik vooral het spelen op het hoogste niveau. Een wedstrijd tegen Pescara is een opoffering voor mij, ik wil wedstrijden zoals tegen Juventus. Ik mis écht voetbal, ik mis de Rode Duivels, ik mis de Belgische competitie en ik mis de Champions League met Anderlecht", klinkt Walt gefrustreerd.

"Bij Anderlecht kwam ik plots op een zijspoor terecht", getuigt Baseggio. "Ik ben daaraan ook schuldig, maar ook Vercauteren. Mijn speelstijl stond hem niet aan, maar ik vind niet dat je als moderne voetballer veel moet kunnen lopen. Het is ook belangrijk dat je de bal goed laat circuleren", beweert de Belg met Italiaanse roots.

"Ik koester geen wrok tegenover Anderlecht, ik heb alles te danken aan mijn periode daar. De fans droegen me op handen. Het is dan ook mijn vurigste wens om ooit terug te keren naar Anderlecht als nummer tien. Ik heb de juiste balans gevonden door mijn echtgenote en dochtertje. En als het in het hoofd goed zit, gaat de rest vanzelf. René Vandereycken kan op me blijven rekenen", geeft Walter Baseggio nog mee.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.