Van Damme: "Kritiek raakte me niet"

VRIJDAG, 10 NOVEMBER 2006, 12:25 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Jelle Van Damme kreeg heel wat kritiek te slikken na de topper tegen Racing Genk, maar de verdediger antwoordde met een glansprestatie tegen Standard afgelopen weekend. "Die kritiek raakte me niet", vertelt Van Damme nu.


"Ik vond de wedstrijd tegen Standard mijn beste match in het Anderlecht-shirt. De sfeer, het tempo, dat is me gewoon op het lijf geschreven. Ik probeer nu die positieve lijn door te trekken", getuigt Van Damme. De verdediger kreeg bij elke club al wat kritiek over zich heen. "Maar kritiek raakt me niet. Ik twijfel niet aan mezelf en ik hou enkel rekening met de mening van de trainer en van mezelf", klinkt het bij Van Damme.

Jelle Van Damme blijft heen en weer pendelen tussen de linksachter en centraal in de verdediging bij Anderlecht. "Ik denk dat dit altijd zo zal blijven duren. Ik ben vrij polyvalent, dus veel maakt het me niet uit. Ik denk dat ik goed kan samenspelen met Mark De Man omdat we ook goede vrienden zijn. Onze defensie wordt vaak afgebroken, maar we leveren wel de verdedigers van de nationale ploeg. Zo slecht kan het allemaal niet zijn."

Over de kansen van Anderlecht in de Belgische competitie en de Champions League blijft de verdediger nuchter. "We zijn amper elf speeldagen ver, veel te vroeg om een balans op te maken. We hebben alles nog in eigen handen, net zoals in de Champions League", besluit Jelle Van Damme.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.